Vakumdagar

Summerar veckan med att lördag och söndag får bli vakumdagar. Namnet på dessa dagar beror på att så fort det kommer en lucka så finns det ”tråkiga” saker att göra. Det jag drömmer om nu är att kanske få två dagar, två hela dagar, med fri tid. Tid som inte är knutna till en specifik person, sak eller situation. Det är ett grundläggande behov att ha autonomi (att fritt kunna leva sina drömmar, idéer och liknande) men inte det enklaste att skapa.
  Tänk att strukturera in i agendan att lördag förmiddag, vakna, äta frukost med familjen, sen packa en väska och åka ner och ta en bastu på badhuset. Kanske ta med en tidning och en frukt. Är detta verkligen en utopi? Självklart inte, men det finns alltid ett men. Ett ”men” som andra människor förväntar sig av mig, eller som jag tror att andra människor förväntar sig av mig. Något som också ska tas med i detta är naturligt vis det ”men” som jag själv har skapat i mitt liv. Studier, löpning och familjetid, renovering, och listan kan göras lång.

Hur som helst så skulle jag kanske prioritera mina behov lite mer och varför inte börja nu?

Trevlig helg alla bloggare/läsare…

Inte Bitter !?

Min redan hårt ansträngda tidsstrukturella situation håller nu på att nå ett klimax. Hur det än är så är det ett faktum att jag inte har planerat in ett snökaos till i mitt liv. Nu: hinna jobba, köpa skor (som förhoppningsvis saknar hål i hälen),  Sexvattnet har otippat tagit slut, studera, hem och skotta, hämta barn på dagis och laga middag. Vara en god älskare och sambo. Sällskapsherre åt en gammal vän och kanske hinna med hemmet, samt värd åt en ankommande gäst. Misslyckas jag med allt detta innan kvällen är slut är jag bara en helt vanlig man. Lyckas jag där emot med ovan nämnda, är det bara att konstatera att jag håller på att förvandlas till en helt normal kvinna.

En normal dag

Otroligt vad författare det finns och samtidigt vilken betydelse dessa ”döingar” (Dom som är döda alltså) har för min framtid. Det jag syftar på är att för att  erhålla betyg i mitt modersmål bör jag känna till mer än bara själva författarens namn. Självklart, men jag kan tycka att analysera texter, hålla reda på hur många gånger Strindberg varit gift och vad syftar egentligen texterna på är väl tilltaget. Hur som helst så är det detta min fritid nu innehåller. Hade jag bara suttit still under skoltiden snappat upp det viktiga i vad läraren sa, istället för kamraterna, så hade betyget i mitt modersmål varit i min betygspärm. Tyvärr gjorde jag andra val som nu gör att jag får läsa mer än vad jag skulle behövt då, för samma resultat. 
  Sen tyckte min tandhygienist idag att jag skulle ta kontakt med ”Sluta röka linjen” i syfte att sluta snusa. Då jag förklarade för personen att för att få mig nikotinfri får ”ni” nog ordna ett beslut om tvångsvård. Då tittade hon på mig med allvarsam blick och frågade: Vist vet du ju att det är för ditt eget bästa? Vad svarar man på detta!?
Jag sa som det var… Jag har valt att snusa, jag vill snusa och jag har inga planer på att sluta, av den enkla anledningen att jag trivs med skiten i min mun. Den skänker mig välmående under livets alla olika stadier och skänker dessutom dig glädjen av min närvaro här i undersökningsstolen minst en gång per år…
  Tandhygienisten tittade på mig. Åter igen med ett försök till en moders allvarsamma blick och sa. Tack för denna gång jag skickar dig till tandläkaren. Tack sa jag och önskade en trevlig helg, trots dagens namn tisdag.
  Jag kastade en förlupen blick över axeln tillbaka på tandhygienisten efter jag rundat hörnet. Hon satt helt apatiskt och tittade på borrutrustningen och jag kunde nästan se att hon försökte hitta tillbaka till sina normala tankegångar. Precis så är det även för mig, efter att jag läst om alla olika författare. Jag tror jag tar en J&C ikväll och firar mitt kommande möte med tandläkaren, svenska läraren och min normala tankegång.

Ps. Tro hur pressen kommer agera när överheten nu kanske skiljer sig? med tanke på uppståndelsen omkring förlovningen.

Tiden går ! och fortare för varje minut

Måndagen har kommit och inte vet jag men nu är den snart över. Två möten och lunch, sen lite instudering, så finner jag mig själv sittande och förbereda mig för hemgång. Dagarna är alldeles för korta och tiden har en förmåga att likt pengar rinna mig ur händerna. Nå väl på tal om tiden så är den min mors födelse dag idag och vad köper man då till present… Tid kanske? Kvalitetstid? Nåväl får se…

Global uppvärmning ?

Kort så kan jag säga att jag lagt mycket energi på att fundera. Funderingen har legat någonstans mellan Den globala uppvärmningen och sommaren. Den senaste tiden har temperaturen legan mellan 15 och 20 minusgrader och det är mer än vad jag kan finna som njutbar temperatur.  Härrom dagen fann jag mig själv under en stående frukost, vilket är habitualt i mitt liv. Funderandes på just den globala uppvärminingen och vart den tog vägen. Sen tog det inte lång stund förrän jag upptäckte mig fundera på vad som krävs för att starta ett elbolag. För nog måste detta vara en lönande verksamhet i dessa dagar. Själv har vi en lampa vid elcentralen med en märkning. På märkningen framgår det att om lampj-veln blinkat 1000 gånger så har vi förbrukat en kwh. Tyvärr så lyser denna lampa, inte blinkar. Vilket skvallrar om att strömmen forsar fram i mina ledningar och att Energibolaget lugnt kan redovisa ett bra plusresultat på Elsidan.
  Nå väl nu är det fredag och mina tankar är mer än långt bort från elräkningen. Hoppas tanken också håller sig på detta avstånd, åtminstone till måndag?
Trevlig helg bloggare/läsare..

Lunch

Helt otroligt vad jag har blivit lat gällande bloggen. Förmodligen för att den bidrar mindre i mitt liv nu än tidigare. Och är det så att det är så fruktansvärt intressant att läsa om ”lilla” Jonas i Härnösand?
  Den här staden är som den alltid har varit, mitt liv kan ses som det samma och nu har jag lunch, helt enligt tidigare struktur.

Helgen närmar sig...

Dagen efter piglördag närmar sig sitt slut. Otroligt skönt att det blev en lugn kväll igår. Här på kontoret finns så mycket att ställa till rätta, så vart man än börjar så rasar högarna av ”att göra lappar” över en. Ja ja tänker en Jonta, jag hinner det jag hinner. Nu blir det hem, laga middag, läsa lite i svenskaböckerna. Avsluta med kvällsfika och försöka få några timmars sömn innan sista arbetsdagen, denna vecka uppenbarar sig.
  I helgen har jag planerat att åka och hälsa på ett nytillskott i familjen och det ska bli sjukt roligt. Sen att jag tidsmässigt inte hunnit med att min ssyster har blivit mamma, med allt vad det innebär. Det jag menar är att jag har ju precis börjat acceptera att hon kan dricka alkohol och prata vettigt, åtminstone i nyktert tillstånd.  

  Det är bara att inse, Jag håller nog på att bli gammal.

Då var det piglördag

En för mig igenkännande känsla sprider sig i kroppen. Känslan av suget att gå ut. Ja inte utanför dörren utan sätta sig på lokal, insupa en J&C kanske en liten fettdränkt varm macka, med en källarsval stor stark till. Kanske en kompis att snacka skit med. Kolla plånboken och trots revidering, klipp och klistra ser det mörkt ut. Mycket mörkt.
  Funderar en stund och kommer fram till att det ser ljust ut. För vad vore en AW en onsdag i Härnösand? Mot att bära betongkeps, ett lätt illamående och stressig sovmorgon. Samt den ekonomiska förlusten ikväll, samt tidsförlusten imorgon.

Det blir Bolibompa, kvällsfika och studier. Inte helt fel de mä! Eller Ja?!

Ja se det snöar

Alla snöälskare torde fått så dom är nöjda en stund? Själv har jag beslutat mig för att inhandla en snöslunga modell större, finns ingen till salu? Snor jag grannens. Idag har jag skottat tre gånger och nu menar jag inte att jag sopat av bron. Utan slitit så jag höll på att börja svettas. När jag var färdig med första lasset torkade jag svetten från pannan. Sträckte ut vekryggen, genom att böja mig långsamt bakåt. Det sprakade och knakade likt en aluminiumburk som pressas ihop mellan två händer.
 Då kliver min granne ut. Han petar till snusen med tungan och slår en titt runt sina totalt översnöade ägor. Sen trippar han lätt mot garaget. Ett brummande ljud hörs och ut kommer han med en snöslunga. Jag hade vid detta tillfälle börjat återfå normal puls igen. Min dotter ville titta så vi stod kvar i fem minuter. Kanske sex minuter, mer var det inte. Vart vill jag komma med detta? Jo under denna tid hann grannen skotta sin tomt och även putsa till infarten. Själv hade jag hållit på fyrtiofem minuter och det såg faktiskt inte ut för mer än att jag just sopat runt snön på gården.

Nä en snöslunga finns det plats för i mitt liv och fort som f-n.

Studera som gammal

Ja jag vet alla ni (som fortfarande lever) som tjatat och försökt få mig att förstå att studera medans du är ung, men. Jag valde brudar, bira och ja…
Har nu efter att irriterat mig på att jag inte har ngt. betyg i svenska B tagit tjuren vid hornen. Och fattar bara jag läser igenom studieplanen att jag skulle ha lyssnat på er som trugade med mig. Nå väl, det enda jag kan säga är att ni trugade nog på fel sätt. På det viset kan jag komma undan eget ansvar i denna fråga. Nu läsa svenska som 34åring och jag ska inte sticka under stolen, men det startar en massa känslor i mig, tankar också för den delen. Känslan=rädsla, tanken=är jag dum?

För att få svar på den sista frågan har jag anmält mig till höskoleprovet, där får man ju ett kvitto på det hela, går det bra, så blir det kurser på högskolan. Går det dåligt, blir det Särvux och är det riktigt åt helvete kanske det går att använda hos Försäkringskassan för en eventuell förtidspensionering?

Jag är nog ganska rädd för skolan…. Jo så är det nog.

Kan man få kvarsittning när man är 34? Tänk om dom även nu är på fredagar?

MAMMA ! Vart fan är du nu då?? Ho ho..

RSS 2.0